Megújulnak Budapest futballpályái

2017. április. 27., 15:31   |    

Megújulnak Budapest futballpályái

Míg évtizedeken át a fővárosi pályák megszűnéséről szóltak a hírek, addig a Budapesti Pályafejlesztési Program keretében a közeljövőben megújul a labdarúgás hátországának infrastruktúrája. Ennek első lépéseként valósul meg együttműködési megállapodás Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata – amely önkormányzati oldalról elsőként vállalta a program szakszerű, teljes körű előkészítését – és az MLSZ között, amelyet hamarosan további, a pályák építését és felújítását célzó szerződések követnek majd a fővárosban.

A program első lépéseként a XVIII. kerületben a következő fejlesztések valósulnak meg:

– a Nagyszalonta utcai Vilmos Endre Sportcentrum területén műfüves, nagypálya építése valósul meg, világítással. Megvalósul az élőfüves nagypálya teljes felújítása (vízelvezetés, öntözőrendszer, új gyep), és az öltöző további négy új helyiséggel bővül
– a Gerely utcai – jelenleg használaton kívül – sportpályán megújul a nagy élőfüves pálya, (vízelvezetés, öntözőrendszer, új gyep) és négy öltözővel bővül a sporttelep
– a Thököly úti Deák Ferenc „Bamba” Sportcentrum területén található focipályák mellett négy új öltöző épül

A Budapest Pályafejlesztési Program első, fővárosi kerülettel kötött együttműködési megállapodásának ünnepélyes aláírására, és az azt követő területbejárással egybekötött sajtótájékoztatóra 2017. április 27-én, 15 órakor került sor Pestszentlőrinc - Pestszentimre Polgármesteri Hivatalában.

DSC_01631|Studniczky Ferenc (b) és Ughy Attila alapos előkészítő munkát követően írták alá megállapodást Az önkormányzat képviseletében Ughy Attila polgármester, az MLSZ részéről pedig Studniczky Ferenc, a Budapest Pályaépítései Program intézményi vezetője írta alá a megállapodást.

Az eseményen a XVIII. kerületi önkormányzat nevében Dr. Lévai István Zoltán alpolgármester hangsúlyozta: örömteli a megállapodás létrejötte, hiszen hosszú és alapos előkészítő munka előzte meg a szerződés aláírását, mellyel az amatőr labdarúgás feltételei jelentősen javulnak a kerületben. Studniczky Ferenc azt emelte ki, hogy a fejlesztésekkel több ezer gyerek sportolhat majd megfelelő feltételek mellett, ennél fontosabb célja pedig nem is lehetne a programnak.

Az aláírást követően helyszínbejárással, a Vilmos Endre Sportcentrumban folytatódott a sajtótájékoztató.

Ma már a szülők nem mondhatják azt a gyerekeinknek, hogy menjenek le a Grundra, mint a Pál utca fiúk. Modern, komfortos és biztonságos sporttelepek szükségesek ahhoz, hogy a szülők örömmel vigyék le sportolni gyermekeiket, a gyermekek pedig örömmel járjanak focizni. Az pedig a helyi önkormányzat feladata, hogy biztosítsa, megteremtse az ehhez szükséges környezetet és feltételeket – mondta a felújítás előtt álló sporttelepen Ughy Attila polgármester.

Gundel Takács Gábor immár 14 éve részese a budapesti labdarúgásnak mint szülő, szakosztályelnök, és mint az MLSZ Budapesti Igazgatóságának elnökségi tagja, majd alelnöke, jelenleg elnöke.

Több oldalról nézve is jól ismerem Budapest labdarúgását, amelyben segítenek a számok is. 50-60 éve még mintegy 270 pálya volt Budapesten. Ma alig több, mint 100, ami azt jelenti, hogy országos összehasonlításban a fővárosban a legrosszabb a pályahelyzet. Az MLSZ és a Budapesti Igazgatóság ezért egy programot indított, melynek az a célja, hogy ne lehessen több pályát más célra beépíteni, a meglévő pályák igény szerint felújításra kerüljenek, és emellett újak is létesüljenek. Ennek a programnak az első kézzelfogható eredménye a XVIII. kerületi Önkormányzattal aláírt szerződés, köszönet az ő munkájukért is – fogalmazott Gundel Takács Gábor, a Budapesti Igazgatóság társadalmi elnöke.

Az esemény galériája:


A hírkategória további hírei

Fejlesztések
Ülésezett az elnökség

2017-09-05 18:25:17

Ülésezett az elnökség

Fejlesztések
Új műfüves pálya Csepelen

2017-03-30 16:56:18

Új műfüves pálya Csepelen

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS