Ülésezett az elnökség

2017. szeptember. 05., 18:25   |    

Ülésezett az elnökség

Újabb 36 pálya épül az amatőrfutball szolgálatában; az MLSZ elnöksége elfogadta a 2018-as nemzetközi játékvezetői keretet.

Miközben elvárás, hogy a hazai bajnokságokban működő játékvezetők magas színvonalon, és kellő kontroll mellett végezzék munkájukat – ügyelve az olyan kérdésekre is, mint a viselkedés vagy a hanghordozás –, addig az is igaz, hogy az elmúlt években számos kiemelkedő eseményen dolgoztak magyar szakemberek.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége a Játékvezetői Bizottság javaslatára beterjesztette a következő naptári évre érvényes FIFA játékvezetői és asszisztensi kereteket a különböző szakágakra vonatkozóan. Ez a kerettagság, a FIFA jóváhagyása esetén, 2018. január 1-től december 31-ig érvényes.

A nemzetközi rangsorolás alapját a játékvezetők hazai bajnokikon nyújtott tevékenységének értékelése szolgáltatja, azaz csak olyan szakember lehet sikeres a nemzetközi porondon is, aki a hazai mérkőzéséken kiemelkedő teljesítményt nyújt.

Ami az infrastrukturális fejlesztéseket illet: 2010 óta, különböző finanszírozásban, országszerte folyamatosan épülnek a változó méretű futballpályák az amatőr és szabadidősport fejlődését elősegítendő, így 2017-ig több mint ezer pálya készült el hazánkban.

Az MLSZ májusban hirdette meg az Országos Pályaépítési Program XIV. pályázati ütemét. Az eljárás során 34 darab érvényes pályázat érkezett be a megyei igazgatóságokhoz összesen 36 pályára vonatkozóan. Az építkezésekre – amelyeknek egyik feltétele, hogy az önkormányzat, sportszervezet harminc százalék önrészt biztosítson – a TAO források beérkezését követően 2017 őszén és 2018-ban kerül sor. A program 2012-es indulásától számítva eddig összesen 549 darab különböző méretű új műfüves pályát adott át az MLSZ.


A hírkategória további hírei

Fejlesztések
Megújulnak Budapest futballpályái
Fejlesztések
Új műfüves pálya Csepelen

2017-03-30 16:56:18

Új műfüves pálya Csepelen

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS