Finomhangolás alatt a beléptető és kamerás megfigyelő rendszerek

2013. április. 12., 10:59   |    

Finomhangolás alatt a beléptető és kamerás megfigyelő rendszerek

Különféle tapasztalatokkal szolgál a próbaüzem a stadionok biztonságát fejlesztő beruházás első ütemének futballarénáiban. Csütörtökön az MLSZ telki edzőcentrumában a fejlesztésben résztvevő klubok szakemberei és a projektet vezető MLSZ szakemberek vitatták meg a fejlesztéssel kapcsolatos kérdéseket, problémákat.

A név szerinti jegyek kiadását a Budapest Honvéd, a DVTK, a Kecskeméti TE és a Szombathelyi Haladás kezdte meg, az Újpest FC egyelőre nem névre szóló jegyekkel lépteti be a szurkolókat. A DVTK – amint erről már beszámoltunk – az első tavaszi hazai mérkőzésén minden szurkolót névre szóló belépővel engedte be a lelátókra – sorban állás nélkül és zökkenőmentesen. A legutóbbi, Videoton elleni hazai találkozóra is lényegében problémamentes volt a beléptetés. A diósgyőri menedzsment bérletek kiadásával, az elővétel szorgalmazásával éri el, hogy a mérkőzés előtti órákban ne legyenek hosszú sorok a stadion pénztárainál.

Kedvezőek a tapasztalatok a kamerás megfigyelő rendszerekkel kapcsolatban: a mérkőzéseken történt rendbontások tetteseinek azonosítása eddig minden esetben eredményes volt. További elemzés és finomhangolás szükséges a beléptető rendszerek esetében ahhoz, hogy lényegesen csökkenhessen a sikertelen beléptetések száma. Új jelenség, hogy vannak szurkolók, akik érvénytelen jeggyel vagy bérlettel, vagy egyszer már beolvasott jeggyel próbálkoznak bejutni a stadionba.

A hírkategória további hírei

Fejlesztések
Ülésezett az elnökség

2017-09-05 18:25:17

Ülésezett az elnökség

Fejlesztések
Megújulnak Budapest futballpályái
Fejlesztések
Új műfüves pálya Csepelen

2017-03-30 16:56:18

Új műfüves pálya Csepelen

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS